Икона дана

уторак, 17. мај 2011.

Руски свештеник помаже проституткама да исправе свој пут



Игуман Jевстатије (Иванов), намесник Цркве Рођења Св. Јована Крститеља у Орешеку (Тврђави Шиселбург), у Лењинградском региону, брине се о уличаркама.
Он је упознао једну девојку на улици, зауставила је аутомобил и свештенику понудила своју услуге. Заузврат, отац Јевстатије понудио је њој своју помоћ, новине Московски Комсомoлет изветилe су у Уторак.
У почетку, он је давао девојци недељни џепарац од 5-7 хиљада рубаља, тако да је могла да себи купи храну, па чак и пристојну одећу. Затим је покушао да им развије добар изглед и да их учи дружењу са другима. "То је веома важно, иначе девојка која мисли да је пала и понижена и није у стању да се подигне своје самопоуздање. Када осети да је неко третира са поштовањем, као нормалну особу, она почиње да се нада бољем животу." објасњава О. Јевстатие.
Он одводи девојке на уметничке изложбе, у музеје, па чак и на Оперске представе и помаже им да започну своје образовање.

Он је помогао једној девојци да купи стан који је на крају продала и преселила се у стан у Гатчини, у лењинградском региону. Сада она ради као продавац и има породицу. Он је такође помогао и другој девојци за упис у Државни универзитет технологије и дизајна у Санкт Петербургу. Након дипломирања, она се успешно удала и родила сина.


Он је помогао једној девојци да купи стан који је на крају продао и преселио се у стан у Гатцхина, у лењинградског региона. Сада она ради као продавац и има породицу. Он је такође помогао другу девојку за улазак у Санкт Петербургу Државни универзитет технологије и дизајна. Након дипломирања, она је успешно удала и родила сина.

Interfax
Мај 17, 2011

ОБЈАВЕ

Погледајте ове странице