Икона дана

среда, 18. мај 2011.

О саливању страве


Врло распрострањен обред у нашем народу, али при томе родитељи у знању или не знању, жртвују своју децу. Потпуна неупућеност у последице овог обреда може узети страшан данак. Наравно, настрадају они над којима се обред врши, а то су углавном „немирна и деца са страховима", како тврде њихови родитељи. У овом обреду користи се топљено олово које се „баца" у воду.Олово је, иначе, мек сиви метал који се топи на 327 Ц. При топљењу олова настаје оловни оксид, који је веома токсичан, па су тровања могућа већ тада. После растопљеног олова реагује са водом и настаје оловни хидроксид. Када се ова вода унесе у организам (гатаре препоручују да се ова вода пије), олово у јонизованом облику путује кроз организам и затим се депонује у костима, где се уграђује уместо калцијума. Посебан проблем представља што се у извесним стањима (стреса), олово може покренути из костију и поново угрожавати организам. Затим се олово уграђује у молекул хемоглобина уместо гвожђа и настају тешке хемолитичке, „оловне" анемије, и пад хемоглобина у периферној крви. Иначе,олово у јонизованом облику представља метаболички активан центар читаве количине олова у организму и одговоран је за токсичне ефекте. Акутна тровања оловом су углавном професионална (ређе се јављају) док наведени токсични ефекти су карактеристични за хронична тровања оловом, када се могу јавити и промене на деснима - оловни руб, као и тешка оштећења централног нервог система (ЦНС). Олово се из организма елеминише преко јетре и бубрега што доводи до тешких оштећења ових органа. Ако се у посуди у којој се топи олово налазе масноће у траговима тада се олово раствара у њима и путује у ЦНС где доводи до оловне енцефалопатије (оштећења мозга), али и до пареза и парализа екстремитета („висећа шака" и „висеће стопало"). Симптоми тровања могу бити и
атипични (непрепознатљиви итешки за дијагнозу} као нпр. хронични умор, главобоље, немир, поремећај сна, бол у куку итд. На полним органима због токсичних оштећења настаје стералитет, код жена долази до побачаја. Дијагноза тровања оловом се поставља одређивањем количине олова у костима, док остале лаборатске анализе нису поуздане.
Терапија: акутног тровања подразумева ургентну хоспитализацију, а лечење је симптоматско. У закаснелим стадијумима, лечење је без успеха.
Закључак
Оклутне радње, астрологија, враџбине, секте озбиљно угрожавају душевно и телесно здравље људи, нарочито дечје популације, где остављају трајне инвалидитете. Господ допушта људима болести и невоље:
1. Због грехова и њиховог искупљења, и ради промене начина живота,
2. Због грехова родитеља, често, болују деца (да 6и јад и очај због деце разорио њихов безумни живот и приморао их да добро размисле о себи и промене се.)
3. Ради нашег смирења и да не би чинили зло,
4. Да би нас, најчешће, мањом непријатношћу избавио од већег зла.
Због свега наведеног, препоручујем мајкама да не воде своју децу код умног поремећених особа које се баве овим радњама и да чувају благослов који им је Господ дао, а то су наша деца. Зар поред Цркве и њених Светих тајни имате потребе да идете около и уништавате свој и живот своје деце? Наши стари су говорили „да је Црква ризница лекова, и ако тамо долазиш, немој отићи не излечен". Зна се да једино Свете тајне могу помоћи и излечити ову упропаштену децу, након посета „исцелитељима". Такође упозоравам вас као лекар са дугогодишњим искуством да децу водите код лекара хришћана, али оних који су очуване савести, иначе ризикујете да се неко грубо поигра са животом вашег детета. Нека нам је наш Господ ИсусХристос и Мајка Божија на помоћи.
Др Ђорђевић Татјана

ОБЈАВЕ

Погледајте ове странице